وزیر راه و شهرسازی با اشاره به جزییات کارت مصالح برای سازندگان مسکن گفت: سقف این کار بستگی به متراژ واحدهای مسکونی دارد و به سازندگان دارای پروانه ارایه شود. محمد اسلامی در حاشیه افتتاح نمایشگاه مسکن، شهرسازی و بازآفرینی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه پروژههای بازآفرینی شهری در اولویت اجرا قرار دارند اظهارداشت: […]
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به جزییات کارت مصالح برای سازندگان مسکن گفت: سقف این کار بستگی به متراژ واحدهای مسکونی دارد و به سازندگان دارای پروانه ارایه شود.
محمد اسلامی در حاشیه افتتاح نمایشگاه مسکن، شهرسازی و بازآفرینی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه پروژههای بازآفرینی شهری در اولویت اجرا قرار دارند اظهارداشت: پروژههای بازآفرینی باید به شتاب به اجرا برسند و طی مذاکرات انجام شده از منابع صندوق ملی برای پروژههای بازآفرینی شهری استفاده خواهیم کرد تا مردم تشویق شوند براساس طرحهای مصوب در پروژههای بازآفرین شهری مشارکت داشته باشند.
وی افزود: هدف اصلی ما از اجرای پروژههای بازآفرینی شهری، نوسازی بافتهای فرسوده و ارتقاء کیفیت زندگی شهری مردم است و در این راستا اقدام به پیاده سازی سیاستهایی خواهیم کرد.
اسلامی با بیان اینکه در اجرای پروژههای بازآفرینی شهری سه روش اقدام وجود دارد گفت: اولین روش مشارکت مردمی است به این صورت که کسانی که دارای ملک در محدوده بافتهای هدف هستند و خودشان در این مناطق سکونت دارند برای اجرای بازآفرینی شهری داوطلب شوند و از تسهیلات نوسازی بافت فرسوده استفاده کنند.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: روش دوم این است که سرمایه گذاران بخش خصوصی وارد پروژهها شوند و اراضی را خریداری و بر اساس مجوزها اقدام به نوسازی بافت های فرسوده در این محدودهها کنند. همچنین روش سوم این است که بتوانیم اراضی دولتی در اختیار سازندگان قرار دهیم تا نسبت به نوسازی بافتهای فرسوده اقدام کنند .
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: خانه اولیها در اولویت اجرای روش سوم یعنی ساخت و ساز در محدودههایی که از اراضی دولتی هستند، قرار دارند.
وی گفت: بازآفرینی شهری باید از طریق سه روش فوق الذکر در بافتهای هدف به اجرا برسد .
اسلامی بیان کرد: تمام سیاستهای بازآفرینی شهری را به استانها ابلاغ کردیم و امروز در نمایشگاه مسکن، شهرسازی و بازآفرینی شهری؛ استانها طرحهای خودشان را برای اجرای سیاستهای بازآفرینی شهری ارایه کردند و همین جا از سرمایه گذاران برای مشارکت در این پروژهها دعوت میکنیم .
وی افزود: با شرکتهای بخش خصوصی مذاکراتی برای انجام سرمایه گذاری در پروژههای بازآفرینی شهری صورت پذیرفته و تاکنون ۹۲ شرکت برای سرمایه گذاری در این پروژهها ثبت نام کردهاند.
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه خود مردم تمایل داشته باشند تا پروژههای بازآفرینی شهری به اجرا برسد گفت: باید با تمایل مردم بتوانیم از بافتهای ناکارآمد و فرسوده فاصله بگیریم .
اسلامی ادامه داد: بافتهای تاریخی و قدیمی سمبل خاطرات هستند و باید کمک کنیم این محلات با ارتقاء کیفیت به حیات خود ادامه دهند.
وزیر راه و شهرسازی همچنین درباره ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در شهرهای جدید گفت: در ۲۱ شهر جدید ۲۰۰ هزار واحد مسکونی ساخته خواهد شد که طرحها و برنامههای آن مشخص هستند و امیدواریم که با مشارکت بخش خصوصی ساخت واحدهای جدید به اجرا برسد.
اسلامی با بیان اینکه مخاطب این ۲۰۰ هزار مسکن جدید اقشار متوسط رو به پایین هستند، گفت: پنجشنبه هفته گذشته بازدیدی از سایتهای در نظر گرفته شده برای احداث واحدهای مسکونی جدید داشتیم قرار بر این شده است که پرند خانههای ویلایی با تراکم دو طبقه احداث شود .پرند میتواند منطقه مناسب برای زندگی مردم باشد و مردم بتوانند در یک شهر ایمن با هوای خوب زندگی کنند.
وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: آخرین خبر خوب از پروژه مسکن مهر این است که تمام واحدهایی که دارای پرونده حقوقی و قضایی نیستند از توقف خارج شدند و خوشبختانه در پرند تمام پیمانکاران فعالیت خود را شروع کردند .
وی همچنین درباره مشارکت مردم در اجرای پروژه مسکن مهر گفت: امیدواریم مردم بتوانند آورده خود را بپردازند و در حال حاضر از ۵۰۰ هزار واحد مسکن مهر باقیمانده ۲۶۰ هزار واحد کامل شدهاند و نیاز به انشعابات آب و برق و گاز دارند .
وزیر راه و شهرسازی همچنین از ساخت ۹۰۰ هزار واحد مسکونی تا سال ۱۴۰۰ خبرداد و گفت: ۴۰۰ هزار واحد مسکونی درشهرهای جدید ساخته میشود و ۵۰۰ هزار واحد هم در پروژه مسکن مهر به اتمام میرسد.
اسلامی تاکید کرد: ساخت و ساز این میزان واحد مسکونی نشاندهنده به حرکت درآمدن چرخ تولید در صنعت ساختمان و بازار مسکن است که میتواند منجر به اشتغالزایی و رونق در این صنعت شود.
اسلامی تاکید کرد: دولت قصد ورود به تولید مسکن را ندارد و اساسا نمی تواند برای مردم تعیین و تکلیف کند که کجا زندگی کنند.
وزیر راه وشهرسازی همچنین به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه چگونه از ایجاد رانت احتمالی در ارایه کارت مصالح ساختمانی و مصالح ارزان قیمت برای سازندگان جلوگیری می کنید گفت: کارت مصالح ساختمانی طرح جدیدی که در مذاکرات نهایی قراردارد و فرآیند کارشناسی و مدیریت را طی میکند.
وی تاکید کرد: اجرای این سیاست در راستای کنترل ورود نقدینگی به بازار است تا بتوانیم با رعایت کیفیت از قیمت تمام شده تولید مسکن بکاهیم.
وی تاکید کرد: این کارت به سازندگان حرفهای و کسانی که در بازار مسکن مشارکت دارند ارایه میشود و به شامل سازندگانی میشود پروانه ساختمانی دارد .
وی تاکید کرد: از محل ارایه فضاهای تجاری و جانبی سازندگان میتوانیم قیمت تمام شده مسکن را کاهش دهیم.
اسلامی ادامه داد: جزییات این طرح در حال نهایی شدن است و به محض اینکه مشخص و نهایی شود به مردم اعلام خواهد شد .
وی همچنین در پاسخ به دیگر سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه سقف این کارتها چقدر است گفت: بستگی به متراژ مسکن دارد و بحران مصالح مصرفی در واحدهای مسکونی سقف را مشخص خواهد کرد.
اسلامی در پاسخ به سوالی دیگر از خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه تکلیف ۷ هزار متقاضی مسکن مهر پردیس که آورده داشتهاند ولی برای آنها واحدی برای عرضه نیست گفت: عدهای از آنها زمانی آورده خود را واریز کردند که سایت ثبت نام بسته بوده است و خارج از چارچوب زمانی تعیین شده نسبت به واریز آورده خود اقدام کردهاند.
وی ادامه داد: برخی از آنها به هشتگرد و پرند منتقل میشوند و واحدهای مسکونی آماده برای متقاضیان وجود دارد و در صورت تمایل میتوانند در اولین فرصت در مسکن مهر هشتگرد و پرند صاحب خانه شوند.
وی همچنین با اشاره به کاهش آمار ازدواج و واقعی شدن نیاز مسکن در بازار گفت: از همین جا به تمام جوانان میگویم شجاعت داشته باشند و ازدواج کنند و همچنین در برای ۱۰ دهک جامعه برنامه ریزی و تامین مسکن انجام شده و آمار مسکن در حال به روزسانی است.
Wednesday, 15 January , 2025