به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی پایش، ویژه برنامه «پایش»، در آخرین جمعه سال ۹۷ به منظور انتخاب جوان موفق سال ۹۷ پخش شد. در این برنامه تلویزیونی که خانواده های این ۵ جوان نیز حاضر بودند، با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، جوان موفق سال به انتخاب […]
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی پایش، ویژه برنامه «پایش»، در آخرین جمعه سال ۹۷ به منظور انتخاب جوان موفق سال ۹۷ پخش شد. در این برنامه تلویزیونی که خانواده های این ۵ جوان نیز حاضر بودند، با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، جوان موفق سال به انتخاب مردم، معرفی و از وی تقدیر شد.
ستاری در برنامه پایش با تقدیر و تشکر از برگزاری مسابقه جوان موفق سال، این کار را بهترین فعالیت در خصوص فرهنگ سازی کارآفرینی عنوان نمود و افزود: ما باید جهت گیری اقتصادی را از فضای زیر زمینی به اقتصادی با فضای نوآورینی و کارآفرینی تبدیل کنیم.
وی در خصوص ارتباط کارآفرینی و فعالیت های معاونت علمی ریاست جمهوری: در ۵ سال اخیر تمرکز این معاونت بر حوزه اقتصاد دانش بنیان بوده است به گونه ای که با تعریف یک زیست بود دانش بنیان، تلاش نموده ایم با تقبیح فرهنگ اقتصاد نفتی، مردم را به سمت نوآوری و خلاقیت در کارها سوق دهیم. وی ادامه داد: ما سعی نموده ایم با توسعه و فرهنگ سازی زیست بوم اقتصاد دانش بنیان، برای جوانانی که از استخدام شدن و کارمندی فراری هستند، فضای اشتغال ایجاد کنیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با انتقاد از این تفکر، که باید همه دانشجویان را به استخدام دستگاه های دولتی درآورد، بیان نمود: این پایه فکری که باید درس بخوانیم تا در جایی استخدام شویم، تفکری اشتباه است. در حالی که دانشگاه جایی است که دانشجو باید با یادگیری دروس، به دنبال تحول در جامعه، خلاقیت و نوآوری باشد.
ستاری در پاسخ به سوال مجری برنامه پایش که از قوانین دست و پا گیر کارآفرینی در کشور سخن گفت، بیان کرد: مشکلات بسیاری در محیط کسب و کار ما وجود دارد که همه اینها حاصل محیط کسب و کار نفتی است. کارآفرینی در این محیط هیچ ارزشی ندارد و به همین دلیل است که استخدام در این محیط، دارای ارزش می شود.
وی در ادامه گفت: باید برای غلبه بر این فضا، مبارزه کرد و سربازان این مبارزه همین جوانان خلاق و کارآفرین کشور هستند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افزود: این نسل جدید کارآفرین که در قالب استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان در حال تزریق به فضای کسب و کار کشور است، مهمترین افراد توسعه اقتصاد دانش بنیان هستند و ما باید این را قبول کنیم که ما در حال مبارزه با سیستم سنتی و بروکراتیک فضای کسب و کار هستیم و این مبارزه سخت است.
ستاری در جواب مجری برنامه در خصوص فعالیت در شرکت های دانش بنیان گفت: به علت فضای خانوادگی و حواشی که در خصوص شرکت داری ممکن است به وجود بیاید، به طور مستقیم وارد فضای درآمد زایی شرکت های دانش بنیان نشده ام و با وجودی که در این زمینه شرکت نیز تاسیس کرده ام، اما کاری جلو نرفته است.
وی در ادامه با بیان خاطراتی از شهید ستاری و تاکید بر سخت کوشی افراد در کارها بیان نمود: ما در مدت مسئولیت باید تلاش کنیم تا حد توانمان در مسئولیتمان تلاش کنیم و این موضوعی است که من از شهید ستاری یاد گرفته ام.
ستاری ادامه داد: از خصوصیات شهید ستاری این بود که هر چیزی در ذهن داشت در عمل نیز پیاده می کرد و در حال حاضر جوانان ما نیز به این خصوصیت نیاز دارند و ما جوانانی نیاز داریم که اگر زمین خوردند، دوباره بلند شوند و به کار ادامه دهند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در خصوص شائبه رابطه بازی در مجوز دادن و حمایت ها از شرکت های دانش بنیان گفت: آن چیزی که در قانون آمده، این است که شرکت های دانش بنیان باید خصوصی باشند و به خصولتی ها مجوز داده نمیشود. همچنین تا همه اعضای هیئت مدیره شرکت ها نیز به طور دقیق بررسی می شوند که هیچ نسبتی با مسئولین کشور نداشته باشند.
ستاری در خصوص برنامه بازگشت دانش آموختگان ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان به ایران نیز افزود: از دوسال پیش تاکنون حدود ۵ هزار نفر از نخبگان مقیم خارج از کشور آمادگی خود را برای بازگشت به کشور اعلام کرده اند که حدود ۱۳۰۰ نفر از این تعداد به کشور بازگشته اند.
وی در خصوص آمار مهاجرت نخبگان نیز بیان نمود: در خصوص آمار مهاجرت نخبگان بزرگنمایی می شود و عمده افرادی که مهاجرت می کنند از افراد با استعداد و و خانواده های دارای تمکن مالی هستند اما از نظر تعداد کمی، عدد قابل توجهی نیست و ما جز ۲۰ کشور اول در این زمینه نیستیم. همچنین طبق آمار سازمان ملل ما جز هیچکدام از کشورهای مهاجر پذیر و کشورهای مهاجر فرست نیستیم.
* انتخاب جوان موفق سال ۹۷ از سوی مردم
به گزارش روابط عمومی پایش، در پایان برنامه دیشب پایش محمدرضا حاجی زاده، ۳۹ ساله، تولید کننده کارت های پرداخت در استان کرمان با بیش ۳۷ درصد آرا به عنوان جوان موفق سال ۹۷ انتخاب و از سوی ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور مورد تقدیر قرار گرفت. همچنین ستاری نیز در زمینه فرآیند تجاری سازی کارهای این ۵ جوان موفق سال قول مساعدت داد.
براساس این گزارش، مسابقه جوان موفق سال، در ابتدای سال ۹۷ شروع به کار کرد و از میان ۳۰۰ شرکت کننده در این مسابقه، ۵ جوان موفق وارد مرحله نهایی شدند، که این تعداد شامل ۴ نفر آقا و یک نفر خانم بودند. این ۵ جوان در حوزههای مختلفی از قبیل تولیدکننده محصولات طبی، بازاریاب اینترنتی، تولیدکننده کارت های پرداخت، تولید کننده تزئینات داخلی و تولیدکننده صنایع غذایی فعالیت می کنند که در استان های اصفهان، تهران، کرمان و خراسان رضوی قرار دارند.
در برنامه دیشب پایش، این ۵ جوان با توضیح فعالیت های خود، هدف خود را خدمت به مردم عنوان نمودند و بر موثر بودن علاقه و پشتکار در رسیدن به موفقیت تاکید کردند.
در پایان برنامه با مشارکت بیش از ۳۰۰ هزار نفر در مسابقه به صورت پیامکی، محمدرضا حاجی زاده، ۳۹ ساله، تولید کننده کارت های پرداخت در استان کرمان با بیش ۳۷ درصد آرا به عنوان جوان موفق سال ۹۷ انتخاب شد. همچنین علی رجبی، تولید کننده صنایع غذایی، با بیش از ۲۹ درصد آرا، فریبا توکلی تولید کننده محصولات طبی، با ۱۸ درصد ارا، پیمان راد عسگر، بازاریاب اینترنتی، با ۹ درصد و حمیدرضا غلامی، تولید کننده تزئینات داخلی با ۴ درصد آرا در رده های بعدی قرار گرفتند.
انتهای پیام/
- منبع خبر : فارس
Sunday, 22 December , 2024